Waarom duurzaam investeren ?

Wenst u duurzaam te investeren?

Een duurzame investering is een zinvolle investering!

1. U financiert projecten die nuttig zijn voor de samenleving: woningbouw, biologische landbouw of hernieuwbare energie. In plaats van alleen de financiële meerwaarde van uw geld te maximaliseren, kan u ook kiezen voor een sociale en ecologische meerwaarde.

2. U weet precies waar uw geld naartoe gaat.

Waarschuwing

Zoals elke investering is de intekening op coöperatieve aandelen of obligaties een risicodragende belegging. De uitgever van deze producten moet dat als dudanig communiceren.

Een directe publieke financiering brengt voor de uitgifte-organisatie verplichtingen tegenover haar investeerders met zich mee. Zo moet deze organisatie de investering terugbetalen op eindvervaldag in geval van een obligatie of volgens vooropgestelde voorwaarden in geval van coöperatieve aandelen.

Wij adviseren beleggers om de beschikbare informatie na te kijken. Een prospectus is meestal niet verplicht, maar sommige uitgevers stellen wel een productfiche ter beschikking om potentiële investeerders te voorzien van volledige informatie over de kenmerken en risico's van het product.