Prijs voor de duurzame investering

Duurzaam investeren promoten

Tot 31 december, stem op uw favoriete project.

Het project dat de meeste stemmen heeft ontvangen aan het einde van de periode wint een geldprijs van € 2.500 in de vorm van financiering uit de Réseau Financité.

Vorige winnaars

Winnaar 2017 : Coöperatie Ecopower

Ecopower is een coöperatie die investeert in HERNIEUWBARE ENERGIE: zonnecellen, ethische biomassa, kleine waterkracht, energiebesparing. Iedereen kan coöperant worden en zo rechtstreeks mede-eigenaar worden van de installaties. Coöperanten hebben ook rechtstreeks zeggenschap in het beleid van de coöperatie. Ecopower sensibiliseert voor hernieuwbare energie en RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK. Coöperanten kunnen de groene elektriciteit en houtpellets van hun eigen installaties ook thuis afnemen.

Winnaar 2016 : Coöperatie Bees Coop

BEES coop (voor "Brusselse coöperatie, ecologisch, economisch en sociaal") is de eerste PARTICIPERENDE SUPERMARKT in Brussel. Het doel is eenvoudig : een grootschalige consumentencoöperatie bouwen die op een MILIEUVRIENDELIJKE en MENSVRIENDELIJKE manier hoogwaardige levensmiddelen tegen BETAALBARE maar EERLIJKE prijzen levert. Het doel is om een alternatief voor de detailhandel te creëren op basis van de actieve deelname van leden aan de werking van de winkel.

Winnaar 2015 : Coöperatie De Landgenoten

De Landgenoten heeft een fonds opgericht dat gebruikt wordt om landbouwgrond te kopen en die dan te verhuren aan bio landbouwers. De Landgenoten wenst op die manier biologische landbouw te bevorderen en startende ondernemers te ondersteunen. Toegang tot grond is, door zijn hoge prijs, één van de grootste drempels voor (startende) landbouwers.

Winnaar 2014: Coöperatie Agricovert

Agricovert is een coöperatie gevestigd in Gembloux die producenten en consumenten bij elkaar brengt. Het bevordert de producten van de biologische landbouw via verschillende 'korte keten' initiatieven (levering van manden, markten ...). Op die manier  voldoet ze aan de vraag van een groeiend aantal consumenten die toegang willen tot kwalitatieve landbouwproducten en duurzame landbouwaanpak wensen te ondersteunen.


Uw e-mail zal alleen worden gebruikt als onderdeel van deze campagne en zullen niet worden overgedragen aan derden
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.